Welcome to Comment :)

Saturday, May 21, 2011

No more Sem 1, 2, 3, 4 and 5..






























Hello.. ;)

Today i would like to share about a real feeling towards the end of my 5 semester at MARA Professional College Indera Mahkota..

Hohoho.. FYI, i have finish my 5th semester on last Wednesday.. But i went back home on Thursday.. Hohoho.. A bit tires as all my belonging i take all my own. No more friends as they are went back early a day from me. However, im satisfied as all things i do taking home. excepted my extension wire.

Lots of things happened in my life during last semester.. I do fought with USELESS, DUMB, ANNOYING AND RIDICULOUS people.. Almost slap someone face and kick their ash! FUCK U!!!! DAMN HATE U DAMN DAMN DAMN MUCH!!! Otherwise, i saw my BFF cried for my 1st time ever during a discussion.. Whoa.. I cant say a word! My heart is harder than a sea rock but a bit soft than a diamond.. However, i will not cry in front of people.. Im not tryin to be hypocrite but just want to teach my heart to be more calm and tough.

Well, i do like almost the end of the classmates meeting.. We're have a small party which are make a fire from charcoal and some wooden sticks and having burger, sausages, crab sticks and chicken balls.. Thanks to Farah's mother becoz sponsor some Laksa for us.. So yummy.. Oh ya! the gifts..!!! every individual need to bring a small gift and we are goin to exchange the gift by taking a lucky numbers. So fun..

Hye more things to be share.. Playing around the chair.. If u cant have a sit, u will need to singing or dancing in front!!! Yeah.. Im the loser! 1st person! yay.. Thus, just having a boring song.. AHAHAHHAHAHAHHA... What to do.. A bit shy to dance as im not a professional dancer.. Ngeee... Then, we are having the frank session among us.. We talked about everything that bad and good among members. I would like to say that, I HATE U, U AND U..!!! FOREVER N EVER.. I DONT GIVE U A DAMN BUT U GIVE ME SHITTTSSS..!!! That the best words for SUCKERS like U! Hoh! No such FORGIVES for PEOPLE like U! What next? Hurm.. Continuous scene.. Where 4-5 members need to say word by words about a news.. Ahahahhaha.. funny 1! Then, having sad, happy, crazy and fear (i think) weather news.. The winner is Aza! The crazier one.. :D

Next, dancing time.. A bit crazy as we are switch on the techno and other dancing musics.. Most of us are dancing while a certain members are not.. For the 1st time i saw Yana dancing! yay! so smooth.. hohoho.. Fun! Fun! Fun! That such words i ever saying..

After the moment, we are having a pleasure time having a dinner at cafe.. Together with Sir Bad.. He is so cool.. Like to spent time with us.. As he is our Marketing and Organizational Behavour's lecturer.. And the closest male lecturer to us. Just having dinner and open some topic esp for our last class program! Outing with him..

Yeah.. Last program with members of DEC 5A Jan-June 2011.. We were Sud, Yana, Tikah, Jue, Zue, Amy, Cyuk, Aza, Nana, Ikhwan, Fi3, John and together with our daddy, Sir bad.. Location at East Cost Mall Kuantan.. Activities: Lunch, Kongsi's movie, karaoke, walking around ECM and lastly having dinner at Taj restaurant. During the karaoke, lots of song we are sang.. This includes Love story, Baik2 sayang, Yank and others i cant remember. Sure i enjoyed all the moment with my friends.. Thanks God.. All the enemies not joint our event.. If not.. Such a spoiled time..

So far thats all i can remember.. Hye.. here i'll attach some pics of our activities ya.. ;)
Love DEC 5A (FRIENDS ONLY!)


Sunday, May 15, 2011

Dan Bila Esok - Sofaz

video



Hype!
Just nak share 1 lagu beserta lirik.. Sebab lagu ini, part perempuan yg nyanyi amat aku suka..


"Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali,
masihkah ada ruang di dalam hatiku..
untuk cinta yang pernah engkau miliki,
untuk selama-lamanya..."

Bagi aku setiap lagu ada makna tersendiri.. Aku suka lagu ni ada sebab tertentu juga. Esp the part i've quote. The special part!

Enjoy okay.. :D

Si Penipu Vs. Si Celik IT



Vs.



Salam n hello..
Oleh sebab aku da xde sangat idea nak buat apa malam neh, ape kate aku becerita pengalaman aku membace 1 article yang aku pernah jumpe kat Facebook.. Sangat kelaka.. (bagi aku la kan). Just penceritaan semula n not exactly words by words aku engat.. Lau korang rajin nak bace n comment, thats would be great.. ;) wink wink.. Okay, lets proceed ya.. :D

"Aku dan dia baru beberapa bulan becinta, mula2 perkenalan kami amat lucu. Setelah beberapa bulan bersms dan oncall, dia mula meluahkan isi aty utk menjadikan aku kekasehnya. Aku sangat teruja, lalu menerimanya setulus aty ku kerana aku juga sudah jatuh aty dengan nya. Dia sangat baek aty, peramah, dan pemalu. Cuma kadang kala suka membuat aku saket aty!

2 Bulan percintaan kami amat bahagia walau ad ketika nya pertengkaran berlaku. Si dia mula menyembunyikan 1 perkara yang amat selfish bg aku! Sampai aku menitik kan air mata. "Kau sebok dengan ex-gf kau yang suke mengambil kesempatan sampai kau lupe aku neh sape kan???!!!" Memang mencabar bulan tu.
Bulan seterusnya.. Genap 3 bulan bersama, 2-3 hari selepas bertemu, dia telah menyimpan 1 lagi rasia. Rasia si penipu! Betul kata pepatah.. Sepandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah. Rupa2 nya dia sudah buat 1 account private di dua web site yang berlainan.. Perkara ni aku dapat tau ketika dia bersama keluarganya. Tergerak aty ku ingin membuka facebook nya. Amat tak di sangka, dia dan seorang kawan yang aku tak kenali leka berchat di chat box. Dalam chat tu kawan si dia ada punya hasrat untuk mencari cikaro atau lebih mudah dikata BITCH! Dari A-Z aku baca chat mereka. Tak ku sangka, Allah SAW tu nak tunjuk yang si dia ni menipu aku. Thanks oh Ya Allah.. Sesungguhnya Kau lah Tuhan yg Maha Menunjuk lagi Maha Mengasihani aku yang teraniaya dan tertipu.

Dalam chat itu tertulis e-mail milik si dia yang diberikan kepada kawan nya. Si kawan tu pun gembira dan setuju untuk merasiakan perkara ini dari pengatahuan aku. Ya Allah.. Hanya Kau saja yang tau bagaimana hancurnya aty ku dan kepercayaan ku terhadap si dia. Mampu kah aku bertahan dengan manusia penipu lagi durjana ni? Aku pun tak tahu. Aku hanya mampu menyumpah seranah dan menitik kan air mata saja. Kekecewaan melanda tat kala aku percayai nya. Tapi penipuan yang diberikan sebagai balasan. Memang SIAL!!!


Malam aku tahu perkara tu terus aku cuba hacking password utk e-mail itu. Alhamdulillah Allah tu Maha Adil lagi Maha Membantu. Akhirnya aku dapat membuka e-mail itu dengan jayanya. Aku selongkar 1 per 1 e-mail yang terkandung dalam inbox. Kepastian aku untuk membuka account rasia yang di daftar atas email tersebut berjaya ku buka. Sekali lagi aty ku bedegup kencang dan air panas dari mata ku menitik deras. Si dia sanggup berbalas e-mail dengan kawan nya yang tadi dengan nada gembira mempermainkan aku! "Jangan sampai awek aku tau, bahaya.. Heee.." Tu ayat inbox web site yang aku buka.. Makian seranah yang mampu aku luahkan kepada si dia. Selaen inbox, semua kawan yang dia add adalah perempuan yang berbadan gebu, muka cantik dan sexy. Lesbian la paling banyak. Aku pun tak faham.. Ape fungsi aku kalau die perlukan perempuan sexy dan lesbian tu? Comment semua macam kucing nak makan ikan!

Tahap kesabaran aku amat rapuh! 1 lagi web site aku selongkar. Hurmmm.. Parah juga aty aku membaca semua isi yg ada dalam tu. Orang malam2 buta tidur aku plak yang meraung sebab seorang manusia yang pentingkan social life die dari menjaga hubungan dengan kekaseh. Sayang kepala hotak die! Sayang2 dicurang2kan.. !!! Aku tau la dulu kau memang bemasalah social tapi perlu kau nak amalkan sampai sekarang?! Serabut la die neh!

Kandungan inbox memang bombastic la.. Tak mampu aku nak ungkapkan sebab amat menyakitkan aty. Bia aku simpan dan hadiahkan segala bukti kecurangan dia masa bufday dia ;)
PAling tak tahan, Status: SINGLE.. Single? FUCK! Kalau kau betul2 single boleh la aku cari lelaki lain! Tak perlu becinta dengan PENIPU!

Sedih, terluka, hilang kepercayaan dan aty makin keras. Tu yang mampu aku ungkapkan... Bia la Si dia tak tahu bahawanya aku tahu semua ni. Belum masanya untuk aku dedah kan perkara ni selagi dia tak berada depan mata ku.. Akan ku bersabar demi menjaga sejenak hubungan yang dicipta ni.."

Tu lah sedikit sebanyak yang mampu aku ingat dan coretkan di blog ni. Tak ada kena mengena dengan korang yang tak terlibat. Hanya Si penulis (Si Celik IT) dan aku (reader) yang membaca coretan itu.. Aku sempat share note tu dengan beberapa kenalan dan mereka setuju dengan statement aku iaitu "Lelaki sekarang memang tak boleh percaya more than 55%.. Sebab kite tak terokai mereka macam kita teraka hidup kita. The most unfaithful and liar's crown belongs to MEN!" Haha.. Macam2 la yang aku belajar dari note pengarang tu. Ada suka n ada duka dalam percintaan.. Okay.. thanks all from me tonite..

P/s: Gurls out there.. If u are in a relationship with people u know from friends, friends of friends or relative also, make sure u know his background from a-z. He might CHEAT u wheneva he like.. ;) Careful ya!

For men: Dont think u are too cleaver enough to cheat women. Not all of us are stupid and not educated through the Information Technology.. What goes around, comes around.. This re-write note can be use in order to make u realize weather u wanna cheat or not.. :D
Byeee..


For entertainment: ;P