Welcome to Comment :)

Monday, December 1, 2008

Bantal Dan Maksudnya..


Rahsia Bantal


Bantal adalah benda yang kita gunakan apabila hendak baring atau tidur.. Kebiasaan nya orang akan menggunakan bantal untuk keselesaan semasa mahu berehat. Namun cara kegunaan bantal juga ada maksudnya yang tersendiri.. Mahu tahu? Bace Loz..
Antaranya ialah.. :-

1) Memeluk Bantal - Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal - Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal - Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki - Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal - Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Tidak punya bantal - Kasihan betul... pergi kedai belilah satu!!

So, antara 6 senarai ini anda yang no. keberapa???
Muahahahhahahahha...

Baca & Thumen loz..

Macam- macam Ada..

Salam sume..
arinih malas kot mo mengarang so just copy and paste jek dari mail yang me dapat..
:D

1. Seorang suami yang baru pulang dari Luar negara membawa Burung Kakak Tua sebagai kenangan. Isteri : "Kenapa abang beli burung ni? istimewa sangat ke?" Suami : "Ooo.. awak nak tau ye?? Sambil mengangkat tangan kiri dan memainkan jarinya... secara spontan burung kakak tua itu menyanyi Lagu Pop... Lalu lelaki itu menurunkan tangan kiri dan mengangkat tangan kanan, burung kakak tua itu menyanyikan Lagu Rock pula... Isteri : "Bagaimana kalau kedua-dua tangan diangkat serentak?" Suami : "Cubalah lah angkat kalau nak tahu.. !!" Isterinya terus mengangkat kedua-dua belah tangannya dan terdengarlah... Burung Kakak Tua : "SATU-SATU LAH... BODOH!!!"

2. Wati pergi ke sungai untuk membasuh pakaian. Sebaik tiba, terlihat olehnya seekor ikan yang menggelepar di atas batu. Wati menghampirinya. Tiba-tiba ikan itu bersuara, "Kalau puan menolong aku, puan akan mendapat apa yang dihajati. Tetapi hanya tiga permintaan sahaja yang dapat dimakbulkan. Tiap kali permintaan dikabulkan, suami puan akan mendapat 10 kali ganda. Wati: Baiklah, saya mahu kelihatan cantik. Ikan: Tetapi suami puan menjadi lelaki paling tampan di dunia ini. Wati: Tiada masalah. Lalu Wati menjadi wanita yang paling cantik di kampung itu. Permintaan kedua ialah Wati ingin menjadi kaya. Ikan: Ingat! suami puan 10 kali lebih kaya. Wati: Tidak mengapa. Wang miliknya akan menjadi milik aku juga. Maka jadilah Wati wanita kaya dengan gelang memenuhi tangan. "Permintaan ketiga?" Tanya ikan. "Aku nak serangan jantung yang ringan," jawab Wati.

3. Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat di sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan. Polis: Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum? Penjaga: Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok. Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung manakala yg ketiga disambar petir. Polis: Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum? Penjaga: Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...

4. Seorang profesor melangkah penuh bergaya menuju ke bilik kuliahnya. Dia hendak menguji pelajarnya mengenai kelemahan diri. Dia bertanya, "Siapa yang merasakan dirinya bodoh, sila berdiri". Semua pelajar diam. Ada yang senyum. Tidak lama kemudian, seorang pelajar bangun. Profesor berkata: "Oooh....Jadi awak mengakulah diri awak ini bodoh?" Pelajar: Bukan....sebenarnya saya tidak sanggup lihat profesor seorang saja yang berdiri!

5. Good Morning

Don't ever give up Failure and Success is in everyone's cup Rain becomes more enjoyable if it follows a sunny day Food become more relishing if for days Hungary you stay So, don't ever give up Failure and Success is in everyone's cup Gold becomes beautiful ornament by molding and heating Marble becomes beautiful status by carving and beating So, don't ever give up Failure and Success is in everyone's cup Pebble becomes smooth by constant rolling Pencil becomes usable by sharpening So, don't ever give up Failure and Success is in everyone's cup

Keeps Smiling and Mailing
HAVE A CHEERFUL WEEKEND

6. semalam saya menemani sepupu saya berkunjung ke rumah tuan guru beliau di Banting, Selangor. sepupu saya ni seorang hafiz (orang yang menghafal Al-Quran) yang kini menuntut di Universiti Al-Azhar, Mesir. kami pergi bertiga, bersama rakan sepupu saya, Mohd Nazir yang juga seorang hafiz. lepas solat fardhu zohor di masjid At-Taqwa Banting, kami pun berangkat ke rumah tuan guru. tuan guru tersebut bernama Ustaz Misnan, beliau merupakan pengetua Markas Tahfiz Selangor. kebetulan rakan sepupu saya memakai kopiah yang ada bonjol dia atasnya (orang panggil kopiah tu kopiah raihan).. sesampainya di rumah beliau,ustaz misnan bertanya kepada nazir...'di Mesir takde orang tegur kamu pakai kopiah tu?' nazir menjawab...'takde ustaz..kenapa? ' 'kopiah tu dah jatuh najis..tak boleh di pakai buat solat...' kami bertiga terkejut dengan kenyataan ustaz misnan..kami bertanya kenapa boleh sampai jatuh najis pulak..? ustaz misnan menjelaskan ilmu fiqh berkaitan perkara tersebut.. ustaz misnan menjelaskan bahawa kopiah jenis itu diperbuat daripada bulu kambing yang diimport dari Australia . semasa mereka mendapatkan bulu kambing,mereka tak sembelih pun kambing tu..just shave je bulu kambing tu hidup2.. mengikut hukum fiqh, bulu binatang yang belum disembelih jika tertanggal dari badan binatang tersebut, dianggap sebagai bangkai.. kalau bangkai, dah tentulah hukumnya jatuh najis jika di bawa bersolat.. ustaz misnan juga memiliki kopiah jenis itu..lalu dia buat demo dengan membakar kopiahnya dengan lighter..mmg bau rambut terbakar..sahlah itu memang bulu kambing.. maka dengan itu, bukan setakat bulu kambing,kalau ada bulu kucing atau burung yang melekat pada pakaian, hendak lah dibersihkan bebelum bersolat. tidak perlu dibasuh pakaian itu..cukup sekadar menyingkirkan bulu binatang itu dari melekat pada pakaian,itu saja..tak susah. mungkin ramai yang tahu tentang ini..sekadar berkongsi.

Nanti lau xcukup me tambah lagi ok?

:D